RD Pardubičky

INVESTOR soukromá osoba
PROJEKT 12/2013-05/2014

Investor si přál na parcele umístit několik funkcí. Naším cílem bylo dům semknout do jednoho celku, ale přesto hmotově rozčlenit. U vstupu na pozemek je situován objekt garáže se zázemím. Přesahem střechy je propojen s hlavním objektem a vytváří tak krytý přístup k hlavnímu vstupu do obytné části. Ta je jednopodlažní a maximálně otevřená do zahrady. Skládá se z hlavního obytného prostoru se zázemím a zimní zahradou, z části pro hosty a je ukončena bazénovou halou. Ložnice a pracovna jsou umístěny v ustupujícím patře. Velké přesahy střech podtrhují výraz domu a chrání proti nepříznivému počasí. Na plochých střechách je navržena extenzivní zeleň a dům je prosvětlen dvěma vnitřními atrii. V zadní části zahrady se nachází altán. V souladu s investorem byly na povrchové úpravy vybrány přírodní materiály – převážně kamenná dlažba a dřevo.