Mapa Foto ze stavby

Vila na Žvahově

INVESTOR soukromá osoba
PROJEKT 2012
REALIZACE 06/2013 - 2015
DODAVATEL IPMB
ZASTAVĚNÁ PLOCHA 178 m2

Stávající funkcionalistická vila z roku 1938 byla očištěna o většinu době poplatných změn a její dispoziční řešení přizpůsobeno dnešním potřebám. Materiály použité uvnitř byly voleny s maximálním respektem k domu a s návazností na dochované prvky interiéru. Z exteriéru je stávající objekt sladěn do střídmé barevnosti v kombinaci bílé a antracitové. Pro zachování křehkosti hmoty byly použity repliky špaletových oken a zateplení objektu v minimálních nutných tloušťkách.

Ke stávající hmotě byla přistavěna nová vstupní partie včetně garáží propojených s interiérem. Nové konstrukce jsou v kontrastu s původním objektem, jedná se o jednoduchý, ale masivní sokl. Materiálově dominantní je pohledový beton, který je doplněn zámečnickými prvky v černé barvě.

Foto Robert Žákovič