ATOM Piešťany Slovakia

INVESTOR private finance group
PROJECT 10/2015

This study involves the conversion of the current building housing the Atóm hotel, which is situated nearby the centre of Piešťany. Thanks to its suitable orientation it was possible to raise the original hotel mass, without overshadowing the surrounding buildings. The plan attempts to connect as much as possible all floors of the building with the surrounding terrain and the banks of a stream, which will become a relaxation zone with a newly-built cycling path.

The building offers as many flexible areas as possible for various uses such a supermarket, restaurant, offices, fitness centre, or a cafe with a view, located on the highest floor.

The most marked element of the exterior is the facade cladding, made from tensioned textile, which contrasts with the crystallic shapes of the extension and enlightens the mass of the current hotel building.