Mapa Plány Foto ze stavby

Rožnov pod Radhoštěm - rekonstrukce a přístavba domu

INVESTOR soukromá osoba
PROJEKT 05/2010 - 05/2011
REALIZACE 03/2011 - 12/2013
DODAVATEL REASINT s.r.o. Rožnov p.Radhoštěm
ZASTAVĚNÁ PLOCHA 351 m2

Cílem projektu bylo navrácení původní podoby funkcionalistické vile a vyřešení dalšího samostatného bydlení na pozemku, tak aby mohl fungovat celkově objekt jako vícegenerační. Původní objekt navrhli architekti Lubomír a Čestmír Šlapetové jako rekreační vilu pro moravskoostravského advokáta Josefa Vondráčka a jeho rodinu v letech 1933-1934. Stavba je koncipovaná jako stávající patrový rodinný dům se zázemím zapuštěného suterénu a samostatná jednopodlažní přízemní přístavba. Na pozemku je dále řešeno využití stávající garáže a venkovní bazén. Původní objekt slouží cele jako bydlení investora, přístavba je navržena jako bydlení pro rodiče a hosty. Přístavba je koncipovaná do dlouhého přízemního kvádru, který je ke stávajícímu domu přimknut subtilním proskleným krčkem. Ten slouží jako hlavní vstupní prostor obou objektů a pro výstup schodiště ze suterénu. Část přístavby slouží jako zastřešené stání pro osobní automobily. Nová část je od stávajícího domu materiálově a výrazově v kontrastu. Černé obkladové trespa desky jsou v kontrastu s bílou omítkou funkcionalistické vily.

Foto: J.Skokan, M.Tůma