Podhůra Education Centre

INVESTOR Chrudim town
CONTRACT AUTHORITY Město Chrudim a Městské lesy Chrudim
PROJECT 05/2013
TYPE public anonymous

The concept of the building is based on the design of a traditional U-shaped rural house dominated by the entrance section with a gable roof. The courtyard opens to arriving visitors. A path running through the middle of the plot is connected to the car and bus parking lot. The position of the path ensures smooth access by cyclists, hikers and cars entering the grounds. The entire complex of buildings in the courtyard is unified by larch shingles on both the walls and roof of the buildings. This unifying timber construction element is used in combination with the traditional materials of rural buildings, thus creating a contrast with the modern details of the projecting parts of the building clad in black sheet metal.